Edukaciniai užsiėmimai

 „Kiekvienas, kuris mokosi, išlieka jaunas.“ 
                                                                           –  Henris Fordas

 

Pavasaris – ne tik žydinčių pievų, bet ir gerų darbų metas! Vaikų ir jaunimo klubas „Šatrija” jau trečius metus iš eilės organizuoja paramos projektą „Nupiešk man avį”, kurio metu vykdomų veiklų sąrašas kasmet vis didėja.

2018 m. šūkis: mokykimės būti drauge

Kovo – birželio mėnesiais besitęsiančio projekto ciklinių renginių metu buvo siekiama kuo didesnės neįgaliųjų integracijos į visuomenę. Taip pat buvo renkamos lėšos, kurios nukeliavo gero tikslo įgyvendinimui: 2018 m. rudenį Vilniaus psichologinė – pedagoginė tarnyba rengė  specialius mokymus skirtingo amžiaus vaikų ir paauglių grupėms. Mokymai padėjo labiau suprasti neįgaliųjų pasaulį, didino bendrumo jausmą ir skatino toleranciją.
Viso projekto metu organizuojamų ciklinių renginių metu į bendras veiklas kvietėme visos Lietuvos gyventojus. Vyko daugybė skirtingų pasirodymų: parodos, koncertai, sportiniai ir edukaciniai užsiėmimai, kūrybinės dirbtuvėlės ir net šachmatų turnyras.

Projekto metu organizuojamos veiklos buvo tikrai išskirtinės, nes dalyvauti jose kvietėme ir neįgaliųjų organizacijas, kurių atstovai ne tik pravedė specialius edukacinius užsiėmimus mūsų klubo nariams, bet taip pat dalyvavo ir mūsų organizuojamose veiklose.

Jau žengėme pirmąjį žingsnį – kartu pradėjome piešti savo avį!

Jau įvyko du susitikimai su Lietuvos kurčiųjų jaunimo asociacijos atstovais, kurie jaunuosius klubo lankytojus mokė gestų kalbos, pasakojo apie kurčiųjų pojūčių pasaulį bei jų kasdienybėje dažniausiai pasitaikančias kliūtis. Taip pat savo patirtimi pasidalino Lietuvos žmonių su negalia nariai, kurie bendros diskusijos metu papasakojo savo išskirtines istorijas bei motyvavo nebijoti naujų iššūkių (juk viskas yra įmanoma!).

Sulaukiame susitikimo ir su trečiaisiais projekto draugais (Lietuvos specialiosios kūrybos draugija „Guboja”). Programa laukė tikrai kūrybinga ir įdomi, nes susitikimas prasidėjo nuo svečių parodomojo „Spalvų orkestro“ koncerto. Vėliau mokytojų vaidmenį perėmė mūsų klubo nariai, kurie svečius pakvietė į linksmą ir energingą šokių pamoką. Ir tai dar ne viskas, nes  laukė dar įdomesnė dalis: kartu keliauvome į akademinio piešimo užsiėmimą.

Žingsniuojame toliau!

Jau startavo ir vaikų darbelių maratonas, kurių metu galite pasigrožėti išskirtiniu ir vaizdingu mažųjų kūrybos pasauliu. Paroda veikė galerijoje „Arka“ ir Vilniaus centrinėje universalinėje parduotuvėje. Na, o vėliau laukė ir šachmatų turnyras, o po jo ir masinis šokis bei šeimų šventė. Šeimų šventėje pasigrožėti baigiamosiomis projekto emocijomis pasimėgauti kvietėme visus, ten laukė kūrybiniai darbeliai, sportiniai užsiėmimai bei koncertas.

Jau įvykę susitikimai:


1. Pirmasis susitikimas su Lietuvos kurčiųjų jaunimo asociacija

2. Susitikimas su Lietuvos žmonių su negalia sąjungos atstovais

3. Antrasis susitikimas su Lietuvos kurčiųjų jaunimo asociacija

 

 

Mūsų draugai_ (2)

 

 

 

 

Pasidalinkite

Taip pat skaitykite

keyboard_arrow_up