„Kodėl aš myliu Vilnių?“

Kviečiame dalyvauti rašinėlių / esė / eilėraščių, piešinių ir nuotraukų konkurse „Kodėl aš myliu Vilnių?“. Šis antrus metus iš eilės vykstantis renginys apjungia Vilniaus miesto švietimo įstaigas ir skatina moksleivius naujai pažvelgti į miesto istoriją, dabartį ir ateitį.

  • Konkursą sudaro trys pogrupiai: rašinėlių/esė/eilėraščių pogrupis, piešinių pogrupis, nuotraukų pogrupis.
  • Konkursas vyks 2017 m. gruodžio 11 d. – 2018 m. sausio 25 d.
  •  Konkurso dalyvių amžius nėra ribojamas. Dalyviai kiekviename konkurso pogrupyje yra apdovanojami dvejose grupėse: iki 12 metų ir nuo 12 metų.
  • Konkurso dalyvis į konkursą gali pateikti 3 skirtingus darbus, t.y. po vieną darbą į kiekvieną konkurso pogrupį.
  • Dalyviai savo darbus pristato konkurso koordinatoriui (Vilniaus vaikų ir jaunimo klubas „Šatrija“, Kalvarijų g. 156, Vilnius) iki 2018 m. sausio 19 d.
  • Konkurso nugalėtojai bus skelbiami Klubo svetainėje www.satrijosklubas.lt ir 2018 m. sausio 25 d. apdovanojami jų darbų parodos atidarymo metu. Paroda bus eksponuojama Vilniaus miesto savivaldybėje.

 

Išsamūs konkurso nuostatai ir tvarka

Pristatome konkurso draugus:

IMG_0424

Tomas Dirgėla – vaikų rašytojas, užaugęs Palangoje ir pradėjęs kurti jau pradinėse klasėse. Kai sykį susitiko dvi jo pusės – Meilė kūrybai ir Meilė vaikams – nebeliko nieko kito, kaip tik imti ir rašyti mažiesiems! Tomo nuomone, pasaulį nuo liūdesio gali išgelbėti tik vaikai ir juokas. Rašytojas yra jau ne kartą įvertintas tiek specialistų, tiek ir skaitytojų, o jo sukurti personažai Domas ir Tomas iš knygų persikėlė ir į LRT radijo laidą.

Su Tomu susipažinti turite galimybę ir jūs! Rašinėlio pogrupio nugalėtojai bus pakviesti šiltam pokalbiui su rašytoju prie puodelio arbatos! 

Nuotraukos autorė – Evgenia Levin.

 

 

K_Norvilaite

Kristina Norvilaitė – dailininkė, meno galerijos savininkė, Lietuvos dailininkų sąjungos narė. Grafikė baigė bakalauro ir magistro studijas Vilniaus dailės akademijoje, surengė virš 30 personalinių parodų, o dalyvavimų grupinėse parodose Lietuvoje ir užsienyje jau būta virš šimto.  2011 m. įkūrė galeriją „Kristina Norvilaitė”, kurioje kuria ir eksponuoja savo darbus, rengia poezijos vakarus, koncertus. 2013 m. ir 2014 m.  ši galerija buvo pristatyta meno mugėje „ArtVilnius”. 2015 m. debiutavo kaip scenografė Lietuvos Nacionaliniame dramos teatre.

Kristina pakvies pasivaikščioti po savo galeriją Užupyje piešinių pogrupio nugalėtojus!

 

 

 

viktorijos-stapones-nuotr-73644928

Viktorija Staponė – fotografė, daugeliui pažįstama Raggana slapyvardžiu, šiuo metu gyvenanti ir kurianti tarp Lietuvos bei Italijos.

Viktorija pažadėjo, jog į susitikimą su fotografijos pogrupio nugalėtojais atskris iš betkurio pasaulio krašto, kur tik bebūtų! Nepraleisk progos artimiau pažinti šią paslaptingą asmenybę!

 

 

 

 

Iškilus klausimams, prašome kreiptis: 

Greta Gelgotaitė

renginiai@satrijosklubas.lt

+370 607 21043

Pasidalinkite

Taip pat skaitykite

keyboard_arrow_up