Kviečiame į mnemonikos būrelį!

KVIEČIAME VAIKUS NUO 8 M. PRISIJUNGTI PRIE MNEMONIKOS BŪRELIO!

Dar Senovės Graikijoje atsiradusi mnemonika yra traktuojama kaip atminties lavinimas ir mankšta smegenims bei loginio mąstymo ugdymas. Naudojant įvairias atminties technikas ir metodus, bus lengviau ir paprasčiau įsiminti / atsiminti daugiau informacijos per trumpą laiką.

Mnemonika (mnemonika gr. mnēmonikon – įsiminimo menas). Tai būdų visuma palengvinanti norimos informacijos įsiminimą ir atsiminimą pasitelkiant papildomas asociacijas ir praplečiant atminties galimybes. Mnemonika padeda geriau įsiminti mažiau prasmingą informaciją jungiant ją su lengvai įsimenama. Įsimenama informacija susiejama loginiais prasminiais ryšiais. Pvz., įsimenamam objektui mintyse surandama vieta gerai pažįstamoje, pagal tam tikrą principą padalytoje įsivaizduojamoje erdvėje. Išmokus taikyti įvairias atminties technikas, galima kūrybiškai integruoti informaciją, geriau spręsti analitinio ir formalaus mąstymo užduotis.

Užsiėmimuose mokysimės lavinti atmintį naudojant 32 technikas / metodus, vėliau juos tarpusavyje apjungti.

Mnemonikos užsiėmimai vyks trečiadieniais 18:00-19:30, vaikams nuo 8 m.

Mnemonikos būrelio vadovas – Paulius Andriuškevičius – muzikologas ir mnemonikos užsiėmimų pradininkas Lietuvoje. Pats savarankiškai mnemoniką studijuoja ir užsiima jau 6-erius metus. Pirmiausiai mnemoniką išbandė su autistiškais vaikais papildydamas ergoterapijos elementais. Užsiėmimus gali lankyti tiek vaikai, tiek suaugusieji.

REGISTRACIJA

 

Pasidalinkite

Taip pat skaitykite

keyboard_arrow_up