Šatrijos etno erdvė

Kiekvieną savaitę vykstančių susitikimų metu dalyviai galės daugiau sužinoti apie žemės meną, savarankiškai išmėginti tradicinius amatus, susipažinti su senoviniais instrumentais, papročiais, žaidimais bei įsitraukti į sutartinių dainavimo vakarus.

Būrelio vedlė – Austėja Vakarinaitė – pasakoja, kad idėją etno erdvei inspiravo terapiška šių ir jiems giminingų užsiėmimų galia. Natūralios medžiagos ir akustiniai garsai nepaprastai švelniai veikia sielą, o drauge – suteikia įkvėpimo ir pasitikėjimo savo jėgomis: akyse pavidalus keičianti, savomis rankomis ar balsu transformuojama energija įtikina, kad kiekvienas esame pajėgūs veikti save supantį pasaulį, esame neatšaukiama jo dalis. Susibūrimus įprasmina ir universali žemės meno geografija – autentiškus meninius ir taikomuosius dirbinius iš natūralių medžiagų kuria ne tik baltiškųjų bendruomenių nariai, bet ir tautos visame pasaulyje. Daugeliu požiūrių susidomėjimas etnografija šiandien patiria tikrą Renesansą, o žemės menas iš naujo įvertinamas dėl bendruomenei ir atskiriems jos nariams vertingų ypatybių.

TARP NUMATYTŲ UŽSIĖMIMŲ – ŠIE IR DAUGYBĖ KITŲ:
• Dirbinių iš šiaudų gamyba (šiaudiniai sodai, saulutės, paukšteliai ir žaisliukai)
• Kalendoriniai amatai (Advento vainiko pynimas, verbos, margučiai)
• Nesudėtingų tradicinių istrumentų gamyba ir muzikavimas
• Susipažinimas su taikomaisiais dirbiniais (karpiniai, siuvinėti maišeliai, juostų audimas, raštuotų kojinių ir pirštinių mezgimas, nėriniai)
• Augalų pažinimo popietės, hidrolatų gamyba
• Senoviniai žaidimai, papročiai ir rateliai
• Sutartinių dainavimo vakarai

Planuojame formuoti jaunesniems vaikams, paaugliams ir jaunimui skirtas grupes.

REGISTRACIJA

Etno

Pasidalinkite

Taip pat skaitykite

keyboard_arrow_up