Stovykla jaunimui „Kūrybinis kompasas”

REGISTRACIJA https://forms.gle/JjAF6SGDJpwH7njs7.

Nori geriau orientuotis savo vidinio pasaulio labirintuose?
Kviečiame leistis į auginantį ir spalvingą nuotykį – dieninę stovyklą „Kūrybinis kompasas”!
Laukianti patirtis – tai netikėta jungtis tarp kūrybos ir psichologijos. Tyrinėsime save per įvairias menines veiklas: rašymą, tapybą, modernų meną, šokį, vaidybą ir muziką.
Nepraleisk galimybės susirasti naujų draugų, išlaisvinti kūrybinį potencialą ir sustiprinti ryšį su savo vidiniu kompasu!

Amžiaus grupė: 14 -18 metų jaunimas.
Trukmė: 5 dienos (rugpjūčio 7-11 dienos)
Laikas: nuo 10 iki 17 val.
Vieta: Kalvarijų g. 156. (esant geram orui dalis veiklų bus vykdoma lauke).
Kaina už stovyklą: 50 eurų (už pietus ir užkandžius). Jei patiriate finansinių sunkumų ir kaina yra kliūtis dalyvauti – kreipkitės, ieškosime sprendimo.

✨Tavęs lauks:

Kūrybinio rašymo žaidimai. Patirsim malonumą kurti įvairias istorijas ir pasidalinsime savo idėjomis su kitais. Kitaip nei mokykloje nebūsime varžomi taisyklių, kaip teisingai rašyti. Rašysime išlaisvindami savo fantaziją ir žaismingumą.

LARP (Live Action Role-Playing). Patys tapsime veikėjais ir įsitrauksime į scenarijus, kurie vystosi čia ir dabar. Tai puiki galimybė ugdyti drąsą ir išbandyti save išgalvotose situacijose. Juk kitaip nei gyvenime – simuliuotoje situacijoje gali eksperimentuoti be pasekmių!

Laisvo šokio kelionė. Laikas pasijusti laisvam! Sugrįšime į muzikos ritmą ir išvaduosime savo vidinius šokėjus. Šokis – nuostabus būdas išreikšti savo emocijas ir išlaisvinti energiją per judesį. Susikursime ypatingą šokio atmosferą, kurioje kiekvienas jausis saugus ir priimtas.

Improvizaciniai užsiėmimai. Čia dalyviai išplės savo ribas improvizacijos srityje, ir lavins bendradarbiavimo, kūrybiškumo bei gebėjimo priimti sprendimus įgūdžius.

Tapyba. Dalyviai pasiners į spalvų ir teptuko potėpių pasaulį, išlaisvindami vaizduotę, kad išreikštų savo unikalų požiūrį dažais. Paleisime savo mintis ir jausmus per spalvas ir potėpius.

Muzikinis jammas. Užsiėmimo metu dalyviai kartu kurs gyvybingą ir harmoningą atmosferą, tyrinėdami skirtingus instrumentus, eksperimentuodami su melodijomis ir bendradarbiaudami kurs savo unikalius muzikos kūrinius. Tegul būgnų ritmas nuneša!

Koliažų dirbtuvės. Vaizdinių ieškojimas ir sudėjimas į bendrą koliažą – intuityvus ir atpalaiduojantis procesas. O taip pat – tai įrankis geriau suvokti savo istoriją, svajones ir vidinius procesus.

Šiuolaikinės skulptūros. Užsiėmimo metu stovyklos dalyviai praktiškai išbandys, kaip atsitiktinius daiktus paversti modernaus meno kūriniais, eksperimentuodami su įvairiomis medžiagomis ir technikomis, kad įgyvendintų savo kūrybines idėjas.

Refleksijos ir ryšio kūrimo žaidimai. Visos šios patirtys būtų kur kas mažiau prasmingos, jei jų „nesuvirškintume“. Tai padės padaryti diskusijos ir įvairūs pratimai. Siekiant sukurti bendruomenę ir lengviau užmegzti draugystes – taip pat paruošėme įvairių susipažinimo ir ryšio kūrimo žaidimų.

✨Stovyklos vadovės:

Beatričė – jaunimo darbuotoja, gilinanti žinias psichologijos magistro studijose. Jau daugiau nei metus laiko ji veda LARP, laisvo šokio ir rašymo žaidimų užsiėmimus, kurie gimė apjungus psichologijos žinias ir kūrybiškumą. Beatričė augina savo reguliariai dalyvaudama įvairiuose mokymuose ir konferencijose. Pavyzdžiui, žinių apie LARP žaidimų kūrimą semtąsi mokymuose Berlyne “LARPs For Youth to Use“, apie neformalius darbo su jaunimo metodus konferencijoje „Mental health for youth work“.

Kotryna – menininkė, vertinanti kūrybiškumą, tapanti, rašanti poeziją ir mėgstanti improvizuoti, ne tik teatro scenoje, bet ir kitose kūrybinėse srityse. Kotrynos misija – puoselėti aplinką, kurioje dalyviai galėtų išlaisvinti savo vaizduotę. Jos tikslas – įkvėpti ir vesti jaunuosius menininkus į gilią saviraiškos ir meninių ieškojimų kelionę.

REGISTRACIJA https://forms.gle/JjAF6SGDJpwH7njs7. Vietų skaičius ribotas (iki 20 dalyvių). Minimalus dalyvių skaičius 10 žmonių. Jei iki liepos 23 dienos nesusirinks minimalus dalyvių skaičius – stovykla bus atšaukta ir jau sumokėjusiems – pinigai grąžinami.

*Dalyvio pateikti duomenys bus apsaugoti ir nebus viešinami.

Lauksime Tavęs kūrybiškumo ir savęs pažinimo kelionėje! ✨

Stovykla kūrybinis kompasas

Pasidalinkite

Taip pat skaitykite

keyboard_arrow_up